Geen onderdeel van een categorie

Op deze pagina, proberen we u kort en bondig op de hoogte te brengen met een introductie en juridisch verloop (en de gevolgen van deze uitspraken) bij het Europese Hof de afgelopen jaren. Dit doen we middels een introductie en juridisch support bij de Licentiemakelaar. Als u overtollige licenties heeft, is het aan de professionele bemiddelaars om deze contant te maken.


Over deze actie:
SAM voor de Zorg organiseert samen met BVA Auctions een unieke online jubileumveiling.Vanaf 1 september kun je als bedrijf en instelling het werk van CliniClowns steunen door (kosteloos) producten of diensten aan te bieden voor deze jubileum veiling.
De veiling start op 29 oktober en sluit op 17 november 2018.

Wij zijn op zoek naar bedrijven die onze actie willen steunen.

Wie doen er o.a. al mee? Porsche Centrum Amsterdam, Keukenloods, Ontdek Autisme!, Boska, K&M Houtkachels, Coolvaria, Kees Smit Tuinmeubelen, JunkYardRace, Protinus, Licentiemakelaar, Protinus, LicentiePro BV en veel meer.

Help je mee? Bel Roel Theunissen op nummer 06 247 365 79 of mail naar veiling@samvoordezorg.nl

https://link.marktplaats.nl/m1336205105

 


License-Reporter-Ed-Kost

 

  • Licentiemakelaar is uitgenodigd als gast bij het webinar “Overtollige Licenties” van License-Reporter. Neem gratis deel aan het webinar en stel uw vragen. Ook de overtollige licenties in uw organisatie zijn geld waard! Het Webinar: License-Reporter.nl Webinar “Maak overtollige software licenties te gelde”. Al in 2012 is hierover een uitspraak van het Europeese Hof geweest en we merken dat hierover nog steeds een hoop vragen zijn. Wat mag wel, wat niet en hoe pak je het nu aan.

     

    License-Reportered-kost-license-reporter

 


 

bnr digitaal en Licentiemakelaar liveOvertollige softwarelicenties verkopen

Nederlandse bedrijven hebben voor vele miljoenen euro’s aan softwarelicenties die helemaal niet in gebruik zijn! Hoe je dát kunt omzetten in cash bespreken we met Mischa Hulsing van Licentiemakelaar.

Fragment beluisteren: BNR Digitaal en Licentiemakelaar BV

Fragment bekijken: BNR Digitaal en Licentiemakelaar vanuit de studio van BNR


29-06-2015 in Computable: Vliegwinkel.nl en Cheaptickets.nl stappen volledig over op Google for Work

Travix, dé internationale online travel specialist, bezit onder andere de reissites Vliegwinkel.nl, Cheaptickets.nl en Budgetair.com. Wil je meer horen over de keuzes en implementatie van Google bij Travix? Woensdag 1 juli om 16:00 uur organiseren we een interactieve online sessie over ‘Vliegwinkel.nl en Cheaptickets.nl gone Google’. Meld je nu aan en stuur deze mail door naar mensen in je netwerk.

g-company heeft in minder dan een maand de IT-omgeving van Travix omgezet naar Google Apps for Work. Daarmee zijn zeven mailservers overgezet naar één cloudplatform en maken alle 500 medewerkers in 30 landen gebruik van Google’s zakelijke mail en agenda. Naast Google Apps for Work gebruikt Travix het Google Cloud Platform als hosting platform. De komende tijd worden Chrome devices uitgerold en vervangt het bedrijf Office nog door Google Docs en Drive.

Meld je nu aan voor een interactieve online sessie woensdag 1 juli vanaf 16.00 uur. Rob McDonald, CTO Travix, en David Saris, Partner g-company, lichten de keuzes en het implementatietraject toe en uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.


Gedownloade software kan worden doorverkocht, zegt top EU advocaat

Samenvatting: Gedownloade software kan worden doorverkocht net zoals software op fysieke media kan, de advocaat-generaal van het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft gezegd in een juridische opinion.Downloaded software kan worden doorverkocht net zoals software op fysieke media kan, volgens een advies uitgegeven door een advocaat bij het Hof van Justitie van de Europese Unie.
(Bron: ZDNet 24 april 2012)

[ssba]


Tweedehands software licenties zijn volledig legaal, oordeelt Europees Hof

Tweedehands licenties, lees hier het artikel van 29 april 2015 op tresbizz.com

The European Union Court of Justice has recently taken a milestone decision in favor of the commercialization of second hand software licenses of any kind. According to this, once a software seller or distributor sells a copy of any software tool, it automatically loses its exclusive rights to distribution, making it completely legal for companies and individuals to re-sell their own copies, legitimating this niche market for companies such as the German based UsedSoft, the company that took the case to the European Court.


Hoe je moet besparen op Microsoft licenties is bij veel bedrijven niet bekend

Samenvatting: Bedrijven zijn niet op de hoogte dat het mogelijk is om gebruikte software licenties door te verkopen. Sinds 2012, uitspraak van het Europese Hof van Justitie, zijn gebruikte licenties overdraagbaar.
(Bron: Managersonline.nl 27 maart 2015)


Geld besparen op Microsoft licenties?

Samenvatting: Veel bedrijven zijn niet op de hoogte van het feit dat gebruikte software licenties mogen worden doorverkocht. Sinds het Arrest van het Europese Hof van Justitie, is het legaal om gebruikte licenties door te verkopen. Het verkopen levert aanzienlijk financieel voordeel op.
(Bron: Automatiseringgids.nl 26 maart 2015)