Microsoft, Google en Amazon gaan samenwerking aan


Microsoft, Google en Amazon zijn samen met een aantal kleinere partijen het Open Container Project gestart. Met dit project hopen ze te bereiken dat applicaties beter op elkaar kunnen worden afgestemd.

Met containers wordt een bepaalde virtualisatie techniek bedoeld. In de loop der jaren is virtualisatie de technologie gebleken om zo economisch mogelijk om te springen met servers. Daar draaide in het verleden vaak één besturingssysteem op. Voor andere doeleinden kon hij niet worden gebruikt, met virtualisatie lukt dat wel.

Virtuele servers draaien bij hardware virtualisatie elk hun eigen programma. Je kunt meer rendement behalen als alle virtuele servers op hetzelfde programma draaien. Door hier aanpassingen in te maken zijn de programma’s wel volledig van elkaar gescheiden, maar kunnen ze optimaal gebruikmaken van de benodigde hardware. De snelheid wordt hierdoor ook verbeterd.

Andere partijen die meedoen zijn VMware, Red Hat, Rancher Labs, Pivotal, Mesosphere, Linux Foundation, Joyent, Intel, IBM, Huawei, HP, Fujitsu Limited, EMC, Docker, CoreOS, Cisco en Apcera.

Een reactie plaatsen