Waarom Google apps for Work gebruiken?


Bij Google is over het algemeen altijd alles gratis. Google Search, Gmail, Hangouts, Google drive het is allemaal gratis. Waarom zou je dan voor Google apps for Work wel betalen? De reden hiervoor is simpel; je krijgt dan nóg meer Google!

Wat je bijvoorbeeld krijgt is meer opslagruimte. Maar ook bedrijfsemail, ondersteuning voor meer dan 40 bestandsformaten (in Windows kan je deze bestanden vaak niet openen) en 24/7 support. Voor Google apps for Work gelden strikte privacy regels. Google mag jouw data niet inzichtelijk maken voor overheden en niet zelf inzien.

Alles op 1 locatie
Zoals je van Google mag verwachten, heb je in Google apps for Work, de zakelijke tak van de Google cloud, beschikking over alle Google diensten;
– Gmail.
– Hangouts.
– Calendar.
– Docs, Sheets, Forms, Slides en Sites.

Alles in 1
Wie gebruik maakt van Gmail, weet dat je mail niet direct verwijdert maar dat het wordt gearchiveerd. Google zorgt ervoor dat je mail heel makkelijk terug kunt vinden. Dit wordt gedaan door de zoekalgoritmes die ook in Google Search worden gebruikt, toe te passen in Google Drive. Het is dus niet meer nodig om alles te structureren aan de hand van mappen.
De bestanden worden gestructureerd aan de hand van zelfgekozen tags en Googles zoekintelligentie. Op die manier toont Google jouw laatst gebruikte en meest relevante documenten als eerst. Het eeuwig zoeken naar een bepaald bestand is hiermee verleden tijd.

Producten van Google sluiten allemaal op dezelfde manier op elkaar aan. Wanneer een videoconferentie via Hangouts wordt gehouden, is dit gekoppeld aan je kalender, de presentaties en documenten die in een meeting worden behandeld zijn beschikbaar voor al je werknemers. Het is ook heel eenvoudig om documenten in beeld te brengen, op die manier kan iedereen mee kijken.

Ondersteunen van eigen diensten met Apps
Meer dan 40 bestandsformaten worden ondersteund door Google apps for Work, het gaat hier onder andere om de volgende videobestanden; eps, .tiff en .ai (Adobe Illustrator), .psd (Adbobe Photoshop) en .dxf (AutoCad). Dit is vooral fijn wanneer je even niet de beschikking hebt over de juiste software, je werkt op je telefoon of tablet bijvoorbeeld. Voor klanten is het ook een uitkomst, zij kunnen nu altijd jouw bestanden openen die ze voorheen niet of niet zo makkelijk konden openen.

De extensies van bestanden worden behouden door Google, wanneer je via een office pakket een bestand download krijg je daardoor geen comptabiliteitsproblemen. Wanneer je met een oudere versie van office werkt, kan het zo zijn dat je .docx bestanden van Microsoft niet of niet volledig geopend kunt krijgen.

Via Google Apps worden de mogelijkheden van je online werkplek alleen maar groter. Het is mogelijk om apps in de cloud te installeren voor projectmanagement, CRM-oplossingen, veiligheid en ga zo maar door. Wanneer een CRM-app met jouw CRM-systeem kan praten, dan heb je in je eigen cloud beschikking over CRM-Data.

Wat zijn de kosten?
Google heeft hiervoor 2 opties:
– Je betaald 4 euro per maand per gebruiker, met 30GB opslagruimte per gebruiker.
– Je betaald 8 euro per maand per gebruiker, met ongelimiteerde opslagruimte en een handvol extra’s. Je kunt hier onder andere denken aan zwaardere beveiliging en betere archiveringsmogelijkheden.

Gebruikers van Google apps for Work weten precies waar ze aan toe zijn. In tegenstelling tot Microsoft Sharepoint zijn de kosten van Google apps for Work bij elke leverancier hetzelfde.

Een reactie plaatsen