Neem contact met ons op!

Kijk wat we ook, voor uw organisatie kunnen betekenen.

Wij zijn er voor onze leden, licentie-professionals en belangstellende.

j

Contact formulier

Heeft u als gebruiker van volume licenties vragen over gebruikte (pre-owned) licenties? Neem dan contact met ons op. Bent u al lid, dan kan dit eenvoudig via uw eigen portal op LicentieKeurmerk.nl

Contact voor Ondersteuning

Heeft u met spoed onze ondersteuning nodig? Bel dan naar +31 (0)6 15 44 87 49 in noodgevallen of gebruik onderstaand contactformulier!

Contact onze verkoop

Heeft u een vraag voor onze leden administratie. Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.

Neem contact op

Heeft u een vraag of opmerking,  gebruik dan het onderstaande formulier en selecteer het onderwerp naar keuze. We reageren snel op uw bericht.

Adres

Locatie Nieuwegein:

Ringwade 33 

Locatie Amstelveen:
Laan van Kronenbrug 14

 

Telefoonnummer

020 – 210 88 05
Licentiekeurmerk heeft een kantoor in Nieuwegein en Amstelveen.
  • Contactformulier

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Frequently Asked Questions

Veel gestelde vragen (en antwoorden)

Is de handel in aan- & verkoop van licenties legaal?

In het verleden, volgens de licentieovereenkomst van Microsoft niet.

Het juiste antwoord is, al enige tijd, echter onmiskenbaar “Ja”, mits aan alle voorwaarden en procedures wordt voldaan. Er moest echter wel een Europees Hof aan te pas komen om dit ook via jurisprudentie vast te leggen. Alle licenties die via licentie keurmerk van eigenaar wisselen, worden gecontroleerd op een aantal strenge criteria en zijn hierdoor legaal en volledig overdraagbaar van de ene organisatie naar de andere. Licentiekeurmerk bemiddelt in het overdragen van Microsoft (Volume) licenties conform de licentievoorwaarden en de geldende juridische richtlijnen opgesteld door het Europese Hof van Justitie op 3 Juli 2012 ( C-128/11 en EU Software Directive 2009/24/EC ). Licentiekeurmerk bemiddelt alleen bij de overdracht van overtollige volume licentie contracten die volledig in overeenstemming zijn met de heersende Europese regelgeving en die van de fabrikanten zelf.

Welke Microsoft licenties komen in aanmerking?

Er zijn drie verschillende types van Microsoft licentie-overeenkomsten die kunnen worden overgedragen naar een andere gebruiker. Er zijn Open-, Select- en Enterprise-overeenkomsten.

Daar komt nog bij, dat :

  • het enkel mogelijk is om eeuwigdurende licenties over te dragen, waarbij het niet uitmaakt op welke mediadrager het gebruiksrecht of licentie is aangeschaft, dus bijv. op schijf of via een download center,
  • de licenties volledig betaald moeten zijn,
  • rechtmatig in het handelsverkeer zijn gebracht, binnen de Europese Unie,
  • volume licenties zijn dan ook nog op te splitsen.

Is deze website alleen voor leden?

Nee, deze website is voor iedereen die geïnteresseerd is in overtollige licenties. Voor onze leden zijn er wel meer tools voor handen, om effectief met overtollige licenties aan de slag te gaan. Wilt u direct meer lezen over deze materie, klik dan op deze link.

Mogen alle licentie vormen worden verhandeld?

Nee, het gaat uitsluitend om eeuwigdurende volume licenties, die dan ook nog aan een aantal voorwaarden moeten voldoen.qua.

Is Microsoft verplicht me op deze opportunity te wijzen?

Nee, dat is een beetje hetzelfde als een bakker die aangeeft dat een andere bakker ‘hetzelfde’ brood goedkoper levert. De producent heeft hier simpelweg geen belang bij!