Gebruikte licenties verkopen


Kan onze organisatie de overtollige gebruikte licenties verkopen?

Als u de geldende regels in acht neemt, is het zonder meer mogelijk. De financiële afhandeling kan zelfs binnen 10 werkdagen geregeld zijn.
Gebruikte licenties verkopen, is onze specialiteit!

Verkoop uw overtollige software licenties en maak budget vrij.

Hoe kom ik erachter of er überhaupt overtollige gebruikte licenties binnen de organisatie zijn? Kortom, kan ik mijn gebruikte licenties verkopen?
Bent u onzeker of u mogelijk overtollige Microsoft licenties heeft liggen? Stel de ICT afdeling dan de volgende vragen:

  • Is uw organisatie afgeslankt in de afgelopen 3 jaar?
  • Is uw organisatie onlangs overgestapt naar Office 365 / Cloud of SaaS?
  • Maakte uw organisatie eerder gebruik van Microsoft-software voordat u verhuisde naar een alternatieve oplossing?

Indien het antwoord op een van deze vragen dan ja is, dan zou het kunnen dat u tweedehands licenties, geschikt voor de verkoop heeft liggen. Deze kunt u nu dus risicoloos, contant maken. Houd u er wel rekening mee dat alleen perpetual (eeuwigdurende) volume licenties verhandeld kunnen worden. Voor retail / boxed producten of oem-software licenties geldt dit duidelijk niet. Deze kunnen dan ook niet, risicoloos, verhandel worden. Dit kan met Microsoft volume licenties dan wel risicoloos!

Wat zijn de kenmerken van de werkwijze van Licentiemakelaar?

✓ efficiënt,
✓ ervaren,
✓ transparant.

Of u nu de curator of bij een operationele organisatie werkt, de consultants van Licentiemakelaar kunnen u in deze procedure ondersteunen. Het gehele proces van de verkoop van uw gebruikte licenties, van de start tot de afronding. Tweedehands licenties worden vaak over het hoofd gezien. Een organisatie kan bijvoorbeeld beschikken over deze Microsoft licenties vanwege reorganisatie of inkrimping, de (gedeeltelijke) migratie naar de cloud of upgrade naar een nieuwere versie van de software. Deze tweedehands licenties zijn geld waard zijn! Uit onderzoek blijkt ook nog eens, dat organisaties gemiddeld 25% te veel aan volume licenties hebben aangeschaft.

Als u denkt dat u (mogelijk) gebruikte Microsoft licenties beschikbaar heeft, neem dan contact met ons op of kijk hieronder.

Licentiemakelaar werkt ook op no-cure-no-pay basis en beschikt over een internationaal netwerk, met jarenlange ervaring op het gebied van software licenties en de overdracht van volume licenties.

In ons plan van aanpak, houden wij rekening met uw wensen om snel of tegen de hoogst mogelijke prijs, de zaken af te ronden. Met onze gestroomlijnde kostenstructuur zijn wij er van overtuigd, dat u altijd de beste waarde voor licenties te kunnen garanderen. Transacties kunnen soms al binnen 10 dagen geëffectueerd zijn.

Curatoren

Wij bieden u als curator advies en assistentie bij het onderzoeken van de waarde van de (overtollige) licenties in organisaties onder uw bewind. Klik hier als u curator of bewindvoerder bent en informatie wilt over, uw specifieke rol, mogelijkheden en de procedure.

Operationele organisaties

Uw organisatie kan door diverse omstandigheden en overschot aan volume licenties hebben. Wat de reden ook is, Licentiemakelaar kan u van dienst zijn deze tweedehands licenties voor u contant te maken en uw kapitaal te vergroten.

U kunt contact met ons opnemen en uw interesse kenbaar maken, wij organiseren als uw Licentiemakelaar de rest, als de licenties verkoopbaar zijn, bieden wij u de beschikbare opties aan.

Voor veel gestelde vragen verwijzen we u naar onze f.a.q. (veel gestelde vragen en antwoorden).

Kunnen we u van dienst zijn en uw liquiditeit vergroten?

Neem contact met ons op:

Oprichter Mischa Hulsing
Mischa Hulsing (consultant & oprichter)
T.: +31 6 34 777 169
E: mischa.hulsing@licentiemakelaar.nl
Linkedin

 

 

 

Licentiemakelaar Consultant Roel Theunissen

 

Roel Theunissen (consultant)
T.: +31 (0)6 247 365 79
E: roel.theunissen@licentiemakelaar.nl
Linkedin

 

 

Harmen van der Tempel

 

Harmen van der Tempel (consultant)
Tel.: +31 (0)6 53 44 1388
E-mail: harmen.van.der.tempel@licentiemakelaar.nl
Linkedin