Curatoren + faillissementen + licenties

Bij de liquidatie, een doorstart of het te gelde maken van de activa zijn sommige activa, voor curatoren ‘onzichtbaar’. Hierbij doelen wij op de portefeuilleMicrosoft licenties.

Informatie voor curatoren en rechter-commissarissen

Bij de liquidatie, een doorstart of het te gelde maken van de activa zijn sommige activa ‘onzichtbaar’. Hierbij doelen wij op de portefeuille softwarelicenties. Deze portefeuille kan aanzienlijk zijn. Bij organisaties met duizenden werkplekken is het geïnvesteerd vermogen in software / licenties miljoenen. Maar ook bij kleinere organisaties (vanaf circa 50 werkplekken) loont het om de licentieportefeuille te inventariseren.

 

  Informercial

  Wat is het belang van de curator?

  • Onafhankelijke waardebepaling; Licentiemakelaar is niet gebonden aan welke commerciële partij dan ook. Het belang van de curator staat voorop.
  • Deskundig advies; softwarelicenties zijn complex. Licentiemakelaar is gespecialiseerd in deze materie en weet direct wat wel en wat geen waarde bezit.
  • Geen kosten vooraf; Licentiemakelaar berekent geen kosten vooraf.
  • No cure no pay; u als curator wilt geen geld besteden aan ‘mogelijke’ opbrengsten. Licentiemakelaar berekent slechts kosten door indien en nadat er opbrengsten zijn behaald. Dit geldt ook voor onze commissie.
  • Optimalisering opbrengst; Licentiemakelaar luistert naar de wensen van de curator en stemt daar de aanpak op af. Wil de curator snel opbrengst of eerder de hoogst haalbare opbrengst binnen een beperkte tijd.
  • Het beste bod; afhankelijk van de wensen van de curator realiseert Licentiemakelaar het beste bod. Een internationaal netwerk van potentiële kopers staat daar garant voor.
  • Heeft u als curator al een bod en wenst u een ‘second opinion’? Licentiemakelaar is graag bereid een alternatief bod uit te brengen. Dat kan binnen enkele dagen.

  Hoe gaat het in zijn werk?

  Na kennismaking en uitleg verstrekt de curator aan Licentiemakelaar een opdracht tot inventariseren, bemiddelen en te gelde maken van de softwarelicenties. Nadat deze opdracht is verstrekt, voert Licentiemakelaar alle benodigde stappen uit

  Stap 1

  Een snelle en zorgvuldige inventarisatie. Deze komt tot stand met behulp van ICT beheer. Het verdient dus aanbeveling snel te handelen.

  STAP 2

  Licentiemakelaar BV onderzoekt welke licenties overdraagbaar en verkoopbaar zijn..

  Stap 3

  Licentiemakelaar bemiddelt het aanbod van verkoopbare licenties naar potentiële kopers en overlegt minimaal twee biedingen.

  Stap 4

  De curator selecteert de koper en de transactie en overdracht van de licenties vinden aansluitend plaats.
  Wilt u samen met de Licentiemakelaar onderzoeken wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met dhr. M. Hulsing op nummer +31 (0)6 34 777 169 of stuur een e-mail naar: m.hulsing@licentiemakelaar.nl